Η όλη διαδικασία έχει τα εξής πλεονεκτήματα
Με τη διαδικασία του Shock τα προϊόντα έχουν μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης, διατηρούνται με την υψηλότερη ασφάλεια σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -18°C έως -45°C στην καρδιά του προϊόντος.
1)Δεν χρειάζεται προσθήκη συντηρητικών, για να παραμείνει κατάλληλη για κατανάλωση. (Διατηρείται για μεγάλο διάστημα, στην οικιακής σας κατάψυξη).
2) Σταματάει η γήρανση του προϊόντος και έτσι το προϊόν παραμένει φρέσκο όταν αποψυχθεί.
3) Τα προϊόντα διατηρούν τις ιδιότητές τους, τη φρεσκάδα τους και κατ επέκταση δεν αλλοιώνονται.
Η barf μιμείται ακριβώς την τροφή του σκύλου, όπως θα ζούσε ελεύθερος στη φύση, λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι πρόκειται για σαρκοφάγο ζώο.
Πηγή barfood